Lycklig

Åh det finns så mycket jag vill skriva just nu! Och har så många tankar så det skulle bli så råddigt om jag skulle skriva allt. Men iallafall så just nu är jag riktigt lycklig. Varför? Jo för jag har inte så mycket att inte vara lycklig över. Eller jag har mer att vara glad över än att vara ledsen över. Jag fokuserar på det som är bra. Det är nyckeln till att vara lycklig. Men man kan inte alltid vara glad, because things happen, man misslyckas, mister viktiga personer osv. Så medan man har det bra ska man försöka ta vara på det och tänka efter hur lyckligt lottad man faktiskt är, för man vet inte vad som händer imorgon. 
 
När något är jobbigt som skola och jobb så har jag börjat tänka på att det finns många som skulle göra vad som helst för att gå i skola, för att få ett jobb. Tex. i somras då jag jobbade i växthus och tyckte att det var så tråkigt och jobbit, jag hade ont i ryggen osv. så började jag tänka på Talia, flickan som bara hann bli 13 år för att hon dog i cancer, hon var både vacker på insidan och utsidan. Så tänkte jag att tänk vad hon skulle kunna göra för att få vara i jobb just nu och leva. Samma sak ska man tänka i skolan. Tänk på vad lycklig man är som är frisk. Det är det som spelar mest roll, att vara frisk. Så var glad att du får gå i högstadiet, gymnasiet etc för vissa får inte ens det chansen. 
 
Nu till en annan sak. Jag tänker just nu varför får jag ha det så bra? Jag har en underbar pojkvän, fina vänner, underbara föräldrar, bästa syskonen, ett hus att bo i, mat, kläder mm. Men varför just jag? Inte är jag någon bättre människa än folk i fattiga länder som måste kämpa för att ens få mat, kanske inte ens har tak över huvudet. Nej det är jag inte. Jag försöker behandla andra som jag själv vill bli behandlad, jag ser mig själv som en god person ja, men det finns hur många goda personer som helst som inte alls har samma möjligheter som jag. Vi som bor i norden är väldigt lyckligt lottade, men det är sällan vi tänker på det. Så nu när jag är så lycklig är jag rädd, rädd för att när ska något dåligt hända mig? Visst jag har inte alltid haft det så bra som nu, min familj har haft problem. Jag har skilda föräldrar av en orsak, men allt det är bra nu. Allt är bra som det blev. Så nu när allt är så bra är jag rädd att något dåligt ska hända. För dåliga saker händer till bra personer hela tiden. Men man ska inte tänka på det så mycket, jag vet. Man ska vara glad att allt är bra just nu, För som sagt man vet inte vad som händer imorgon.
 
Allt jag skrev kanske inte var helt förståeligt, jag var så ivrig när jag skrev allt. Men jag behövde bara lätta på hjärtat! :)

Kommentarer
Postat av: nenne

puss <3

Svar: Kram nennee <33
Frida

2013-08-22 @ 19:03:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0